22. seja Mestnega sveta MOL

Mestni svet MOL

19. 4. 2021

Transkript seje

Dan želim. Spoštovane svetnice in svetniki. Pričenjamo z 22. sejo Mestnega sveta MOL-a. Obveščam vas, da je dvorana prezračena, da so mize, stoli, tipke in mikrofoni razkuženi. Obveščam vas tudi, da se bodo seje na daljavo udeleženi g. Kordiš, g. Stariha, ga. Damij, g. Slabe, g. Minodraš, ga. Vuk in ga. Mitrović Miloš. Preverjam navzočnost na daljavo in v dvorani. Na daljavo 6, v dvorani 32, skupaj je 38. Smo sklepčni, pričnemo z delom. Lepo prosim, da izključite mobilne telefone, da ne motimo. Glede na epidemiološko situacijo predlagam, da se sejo v skladu s 171. členom Poslovnika Mestnega sveta izvede brez navzočnosti občanov. Zato dajem na glasovanje. Ugotavljam navzočnost. V dvorani 31, na daljavo 7. Skupaj 38.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: V skladu s 171. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, 22. seja Mestnega sveta poteka brez navzočnosti občanov.

Prosim za vaš glas.

V dvorani:

32 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA.

0 PROTI.

Skupaj:

38 ZA.

0 PROTI.

Prejeli ste tudi predlog dnevnega reda. Odpiram razpravo o dnevnem redu. Ni razprave. Glasujemo, spet ugotavljam navzočnost. Rezultat navzočnosti v dvorani 35, na daljavo 6, skupaj 41.

Glasujemo O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet Mestne občine Ljubljana sprejme predlog dnevnega reda 22. seje mestnega sveta.

Rezultat glasovanja v dvorani:

32 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

7 ZA.

0 PROTI.

Skupaj:

39 ZA.

0 PROTI.

Dnevni red je sprejet. Hvala lepa.

Gremo na točko 1.

AD 1. POTRDITEV ZAPISNIKA 21. SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE LJUBLJANA

Njegova potrditev, razprava. Ni razprave. Ugotavljam navzočnost. Rezultat navzočnosti v dvorani 32. Na daljavo 6. To je skupaj 38.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi Zapisnik 21. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 29. 3. 2021.

Prosim za vaš glas v dvorani.

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

5 ZA.

0 PROTI.

Skupaj:

39 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na točko 2.

AD 2. VPRAŠANJA IN POBUDE SVETNIC IN SVETNIKOV TER ODGOVORI NA VPRAŠANJA IN POBUDE SVETNIC IN SVETNIKOV

Gradivo ste prejeli. Pisno vprašanje z zahtevo za ustno predstavitev je poslal gospod Matić glede Gameljske obvoznice. Vprašanje in pobude so poslali g. Stariha glede Barjanske ceste, obnove Doma skupnosti v Savskem naselju, prometnega znaka na Gerbičevi, ga. Kociper glede odpadkov na območju Kajak-kanu kluba Livada, ga. Damij glede ustanovitvenega akta Centra Rog, Svetniški klub NSi glede delovanja predsednikov svetov četrtnih skupnosti, prenove Ceste IV v Rožni dolini, g. Čadež glede združitve pločnika in kolesarske steze pri Gospodarskem razstavišču, ga. Škrinjar glede pozivanja uslužbenke ljubljanskega vrtca k protestom proti obveznemu cepljenju. Prejeli ste odgovore na vprašanja z 21. seje in tudi odgovora na vprašanji ge. Damij glede ustanovitvenega akta Centra Rog in svetnika g. Starihe glede obnove Doma skupnosti v Savskem naselju. Besedo za ustno postavitev vprašanja dajem gospodu Matiću, 3 minute.

Mestni svet Mestne občine Ljubljana sprejme predlog dnevnega reda 22. seje mestnega sveta.
Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi zapisnik 21. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 29. marca 2021.
V skladu s 171. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana 22. seja mestnega sveta poteka brez navzočnosti občanov.

Spoštovani župan. Za nekaj kilometrov Gameljske obvoznice je v proračunih od 2021 do 2023 namenjenih skoraj 13 mio, kar je resen denar. Za primerjavo: Izolska občina na letni ravni za investicije namenja 10 mio, Celjska regijska bolnišnica stane 10 mio več – 23 mio, šolske zgradbe pa se gradijo za 8-9 mio, trenutno na primer v Krškem. Pri 13 mio bi bila torej nujna resna utemeljitev potrebnosti investicije in ustrezno načrtovanje. Osnovna strokovna podlaga za gradnjo novih cest je prometna študija. Za zagotovitev proračunskega denarja, pa je nujen dokument identifikacije investicijskega projekta, ob tako obsežni investiciji pa še tudi predinvesticijska zasnova. Konec januarja sem na vas naslovil prošnjo za dostop do te dokumentacije. Ker po enem mesecu ni bilo odgovora, sem konec februarja poslal pisno svetniško vprašanje in šele 29. 3. mi je odgovoril gospod Polutnik. Glede investicijske dokumentacije ni povedal nič, glede prometne študije pa je sporočil, da je sploh ni. Je pa napisal, da bo obvoznica Gameljne razbremenila tranzitnega prometa. Kot prebivalec Gameljn vas obveščam, da rešujete neobstoječ problem. Tranzitnega prometa v Gameljnjah ni že kakih 12 let odkar je zgrajen Šentviški predor. Na moje vprašanje - čemu se na primer ne obnovi že obstoječa obvozna, znana Nemška cesta - ampak da na zeleni trati nameravate graditi Gameljsko obvoznico je bilo odgovorjeno, da ti dve trasi predstavljata tranzitni poti za uporabnike iz različnih smeri. Kdo in kako je to ugotovil ni bilo navedeno. Zanimivo pa je, da bi občina rada porabila 13 mio za reševanje nalog, ki so v domeni države, to je za povezovanje Gorenjske in Štajerske regije. Menim, da imamo situacijo, ko je 13 mio investicija uvrščena v proračunske dokumente brez strokovne utemeljitve. Župan, vi ste tudi julija 2018 dal besedo 2000 prebivalcem Gameljn, da bo šele na podlagi njihove privolitve, po izvedeni anketi se šlo v to investicijo. Pa očitno ta obljuba ne drži. Če sklenem: gospod župan, ali menite, da sta dve obvoznici na razdalji dveh kilometrov za ceno 13 mio smotrni? Ali je prav, da se pozidajo kmetijska zemljišča po trasi, kjer je danes pešpot? Ali ne bi za bistveno manj denarja raje posodobili obstoječo obvozno cesto in Gameljsko cesto? In kar me najbolj zanima, ali za isto investicijo in odprtima NRP-jema obstaja investicijska dokumentacija? In, če obstaja, potem me zanima, zakaj mi že 3 mesece ne omogočite dostop do nje? Hvala za odgovor.

Odgovor bova podala skupaj z gospodom Gajškom. Miran, izvoli.

mag. Miran Gajšek

Spoštovani župan, podžupanja, podžupani, mestni svetniki in mestne svetnice. Kar se tiče obvoznice Gameljne se je vprašanje prvič pojavilo pri prostorskem izvedbenem aktu za gramoznico, kjer smo vsi skupaj ugotovili, da je potrebno v naslednjih spremembah plana opredelit kompletno traso obvoznice, to se bo tudi zgodilo. Po načrtih bomo, boste lahko mestni svetniki in svetnice 31. maja, v ponedeljek, 31. maja, se pravi na majski seji videli različne varijante trase obvoznice Gameljne in, če bo šlo vse po sreči, če bo epidemiološka situacija tudi primerna in računamo, da bo, ker se stanje izboljšuje, bo tudi v juniju takoj še javna razgrnitev in bodo seveda vse, vsi odgovori v zvezi s tem podani. Je pa seveda pred investicijsko fazo je planska faza. Hvala.

Bom še jaz dopolnil, to kar gospod Matić očitno noče razumeti in kliče in piše povsod – pravi, da tranzitnega prometa v Gameljnah ni, da ni nobenega problema – potem se ne ve, zakaj nam ostali pišejo glede pomanjkljivih pločnikov, kolesarskih stez, zakaj postavljamo različne policaje. In gospod Matić je eden tistih, ki ves čas sprašuje, zakaj ne prižgemo semafor na izvozu na Dunajsko cesto v Črnučah, se pravi, da ga ne prižgemo zato, ker očitno prometa ni. Obljubo občanom Gameljn, da – na tem sestanku sem jaz bil prisoten, povedal tudi, ampak gre za prvo fazo do gramoznice, ki pa mora biti, ker jo izvaja država, če hoče gramoznico sanirat. In drugič, to kar je rekel Miro, dokumentacije, ocene te vrednosti, tudi slučajno ni dokumentacija, ki bi imela vrednost, ker po tem planskem dokumentu, ki bo kar nekaj varijant v planu in, ko se bo zbrala prava trasa, se bo pač odločilo. Jutri bo isti prišel gospod Matić in bo rekel, zakaj ne damo lastnikom zemljišča višjo vrednost. Toliko. Gremo na tretjo točko.

… /// … iz dvorane – nerazumljivo … ///

Prosim? Postopkovno, izvolite. Sam povejte, kaj je postopkovno, ker drugače bom besedo vzel. Izvolite.

dr. Dragan Matić

Samo zaradi magnetograma oziroma zaradi zapisnika, bi rad, da se zabeleži, da sem vam izročil dva dokumenta Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za finance v zvezi z Gameljsko obvoznico.

Noben problem. Kar izročite.

AD 3. POROČILO ŽUPANA

Za obdobje od 29. 3. do 19. 4. 2021. In v tem poročilu gremo na aktualno dogajanje v Mestni občini Ljubljana. 31. marca je potekala dopisna seja članov Sveta RCERO, na kateri so bile potrjene cene storitev obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave in odstranjevanja komunalnih odpadkov. Od 1. aprila dalje je povprečni mesečni strošek na gospodinjstvo večji za 0,70 evrov oziroma za 0,24 na osebo - iz 4,02 evrov na 4,26 evrov. 1. aprila je javni zavod Ljubljanski grad praznoval deseto obletnico delovanja, izjemno uspešnega delovanja, 2. aprila pa javni zavod Turizem Ljubljana dvajseto obletnico, uspešno. Čestitke obema! Ob 2. aprilu, svetovnem dnevu ozaveščanja o avtizmu, smo predstavili pobudo Centra Janeza Levca Svet skozi moje oči ter Ljubljanski grad osvetlili z modro. 2. aprila je grajska spletna trgovina Friderik osvojila prvo nagrado na tekmovanju Netko v kategoriji Naj spletna trgovina, Friderik je zmagal tudi v kategoriji ljudstva. Čestitke še enkrat. 6. aprila dramatičarka Nina Kuclar Stiković, nekdanja štipendistka Mestne občine Ljubljana, prejela nagrado za mlado dramatičarko Prešernovega gledališča Kranj. 7. aprila smo obeležili svetovni dan zdravja. 11. aprila smo očistili črno odlagališče odpadkov na Cesti dveh cesarjev. Zemljišče je sedaj v celoti naše in čez dve leti bomo tam začeli graditi naša občinska stanovanja. 14. aprila je Zdravstveni dom Ljubljana na novinarski konferenci predstavil potek cepljenja proti covid-19, ki ga izvaja skladno z Nacionalno strategijo cepljenja. Jaz sam sem se cepil v petek, 8.15, brez problemov. Tako, da organizacija je izvrstna. In še to bi rad povedal, da med vsemi 60.000 cepljenimi do prejšnjega tedna, ko je bila novinarska konferenca je 26% neljubljančanov, tistih, ki nimajo stalnega bivanja v Ljubljani in prihaja iz 201 občin v Sloveniji. Se pravi, ko smo cepili po nalogu države zdravstvene delavce, učitelje, v vrtcih, ko smo cepili tudi člane univerze, jih je kar 26,5% cepljeno, ki se knjižijo pod svojo občino. Poleg tega je treba vedeti, da tudi iz okoliških občin ima veliko število ljudi svojega zdravnika/zdravnico v Ljubljani tako, da če bi upoštevali vse, kar je pocepljeno v Ljubljani, teh 70.000 bi bili kar v vrhu cepljenja. 15. aprila smo izžrebali najemnike stanovanj za mlade – 30. 10 jih bo dobilo že prihodnji mesec v novo stanovanjsko sosesko Brdo. 15. in 16. aprila je za otroke, ki še ne obiskujejo vrtca in bodo jeseni vstopili v osnovno šolo, potekal vpis v krajše programe, ki jih brezplačno organizirajo štirje vrtci ( Galjevica, Hansa Christiana Andersena, Jelka in pa Otona Župančiča). Pogoj za ta vpis je bil, da ne obiskujejo drugih vrtcev. Aprila smo menda prvo mesto v Evropi, ki smo v bližini Špice, v centru mesta uredili varen in udoben dostop do Ljubljanice za suparje. Do 4. maja je v Zgodovinskem atriju Mestne hiše na ogled razstava štipendistov Mestne občine Ljubljana "In vendar se vrti". Do konca oktobra bo vsako nedeljo in ob praznikih po pokopališču Žale brezplačno vozil Kavalir. 6. aprila9. aprila smo aktivno sodelovali v spletnem dialogu mest na temo trajnostne obnove mestnih središč v organizaciji Eurocities. Gremo na kadrovske zadeve.

AD 4. KADROVSKE ZADEVE

Gradivo ste prejeli. Prosim gospoda Čerina, da poda uvodno obrazložitev.

Hvala za besedo gospod župan, cenjene kolegice, spoštovani kolegi. Komisija vam v presojo oziroma sprejem predlaga 10 sklepov in 5 mnenj. Hvala lepa.

Hvala lepa. Prvi sklep. Predlog Sklepa o imenovanju predstavnikov MOL in uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti v Svet Gasilske brigade Ljubljana. Razprava. Ni razprave. Ugotavljam navzočnost po celotni točki. Rezultat navzočnosti: v dvorani 35, na daljavo 6, skupaj 41.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Gasilske brigade Ljubljana se kot predstavnike MOL-a imenujejo Nataša Bombač, Amir Crnojević, Zvone Čadež. V Svet Gasilske brigade Ljubljana se kot predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti imenuje Gregor Rigler. Mandat imenovanih traja 4 leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

30 ZA,

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

36 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na drugi predlog sklepa o imenovanju treh predstavnikov MOL-a v Svet Glasbene šole Ljubljana Vič – Rudnik. Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Glasbene šole Ljubljana Vič – Rudnik se imenujejo Lan Jenull, Josipina Pika Trpin, Marjana Zupančič. Mandat imenovanih traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani.

32 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

5 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

37 ZA,

0 PROTI.

Sprejet.

Gremo na tretji Predlog Sklepa o imenovanju predstavnice MOL-a v Svet Elektrotehniško-računalniško strokovne šole in gimnazije Ljubljana. Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Elektrotehniško-računalniško strokovne šole in gimnazije Ljubljana se imenuje Mina Pišljar. Mandat imenovane traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

35 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

41 ZA,

0 PROTI.

Sklep je sprejet.

Gremo na naslednji, četrti Predlog Sklepa o imenovanju predstavnice MOL-a v Svet Gimnazije Ledina. Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Gimnazije Ledina se imenuje Katja Žlajpah. Mandat imenovane traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

40 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na peti Predlog Sklepa o imenovanju predstavnika MOL-a v Svet Gimnazije Vič. Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Gimnazije Vič se imenuje Bojan Rotar. Mandat imenovanega traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

40 ZA,

0 PROTI.

Sklep je sprejet.

Gremo na šesti Predlog Sklepa o imenovanju predstavnice MOL-a v Svet Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana. Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana se imenuje Mojca Šebart Kovač. Mandat imenovane traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

33 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

5 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

38 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na sedmi Predlog Sklepa o imenovanju predstavnice MOL-a v Svet javnega vzgojno-izobraževalnea zavoda "Center IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne". Razprava. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: v Svet javnega vzgojno-izobraževalnea zavoda "Center IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne" se imenuje Mina Pišljar. Mandat imenovane traja štiri leta.

Prosim za vaš glas v dvorani:

35 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

41 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na osmi Predlog Mnenja h kandidaturi za ravnateljico Vrtca Šentvid. Razprava prosim. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mateji Štih se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Vrtca Šentvid.

Prosim za vaš glas v dvorani:

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

40 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na deveti Predlog Mnenja h kandidaturi za ravnateljico OŠ Valentina Vodnika. Razprava prosim. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Vesni Žagar Gabrovšek se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico OŠ Valentina Vodnika.

Prosim za vaš glas v dvorani:

33 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

39 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto. Hvala lepa.

Deseti Predlog Mnenja h kandidaturi za ravnateljico Osnovne šole Vodmat. Razprava prosim. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mateji Petrič se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Osnovne šole Vodmat.

Prosim za vaš glas v dvorani:

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

40 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto. Hvala lepa.

Gremo na enajsti Predlog Mnenja h kandidaturi za ravnateljico oziroma ravnatelja Gimnazije Poljane. Razprava prosim. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: mag. Janji Jakončič, Srečku Zgagi in Natali Žlajpah se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico oziroma ravnatelja Gimnazije Poljane.

Prosim za vaš glas v dvorani:

34 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

7 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

41 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na dvanajsti Predlog Mnenja h kandidaturi za ravnateljico Srednje trgovske šole Ljubljana. Razprava. Ni.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Elizabeti Hernaus Berlec se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Srednje trgovske šole Ljubljana.

Prosim za vaš glas v dvorani:

32 ZA.

0 PROTI.

Na daljavo:

6 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

38 ZA,

0 PROTI.

Sprejeto. Hvala lepa.

Gremo na trinajst a) Predlog Sklepa o razrešitvi odgovornega urednika javnega glasila Ljubljana. Razprava prosim. Ni razprave.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: dr. Uroša Grilca se razreši z mesta odgovornega urednika javnega glasila Ljubljana. Imenovanega se razreši z dnem sprejema sklepa.

Prosim za vaš glas v dvorani:

27 ZA.

1 PROTI.

Na daljavo:

5 ZA,

0 PROTI.

Skupaj:

32 ZA,

1 PROTI.

Sklep je sprejet. Hvala lepa.

Gremo na točko trinajst b) Predlog Sklepa o imenovanju odgovornega urednika javnega glasila Ljubljana. Razprava prosim. Gospa Honzak, ja v redu je. Kar izvolite.

I. V Svet Gimnazije Ledina se imenuje: Katja ŽLAJPAH. II. Mandat imenovane traja štiri leta.
Mateji ŠTIH se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Vrtca Šentvid.
I. V Svet Gasilske brigade Ljubljana se kot predstavniki Mestne občine Ljubljana imenujejo: - Nataša BOMBAČ - Amir CRNOJEVIĆ - dr. Zvone ČADEŽ II. V Svet Gasilske brigade Ljubljana se kot predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti imenuje: - Gregor RIGLER III. Mandat imenovanih traja štiri leta.
Vesni ŽAGAR GABROVŠEK se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico OŠ Valentina Vodnika.
I. V Svet Elektrotehniško-računalniško strokovne šole in gimnazije Ljubljana se imenuje : Mina PIŠLJAR. II. Mandat imenovane traja štiri leta.
I. Dr. Uroša GRILCA se razreši z mesta odgovornega urednika javnega glasila Ljubljana. II. Imenovanega se razreši z dnem sprejema sklepa.
I. V Svet Gimnazije Vič se imenuje: dr. Bojan ROTAR. II. Mandat imenovanega traja štiri leta.
I. V Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Center IRIS se imenuje: Mina PIŠLJAR. II. Mandat imenovane traja štiri leta.
I. V Svet Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana se imenuje: dr. Mojca ŠEBART KOVAČ. II. Mandat imenovane traja štiri leta.
Mateji PETRIČ se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Osnovne šole Vodmat.
I. V Svet Glasbene šole Ljubljana Vič - Rudnik se imenujejo: - Lan JENULL - Josipina Pika TRPIN - Marjana ZUPANČIČ II. Mandat imenovanih traja štiri leta.
Elizabeti HERNAUS BERLEC se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico Srednje trgovske šole Ljubljana.
Mag. Janji JAKONČIČ, Srečku ZGAGI in Natali ŽLAJPAH se da pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico oziroma ravnatelja Gimnazije Poljane.